Ik wil elk jaar vrij op 1 juli!

150 jaar na de afschaffing van de slavernij is 1 juli (Keti Koti, Dia di Abolishon) nog steeds geen nationale erkende dag. Dit jaar valt 1 juli op een zaterdag, voor velen al een vrije dag. Maar wij willen elk jaar vrij zijn op 1 juli, niet alleen dit jaar. Om de slavernij te kunnen herdenken en de vrijheid te vieren.  In de excuses namens het kabinet, zette Rutte een komma in plaats van een punt. Om die zin af te maken, roepen wij de regering op 1 juli uit te roepen tot nationale herdenkings- en feestdag. 
Deel je foto op social media en roep de politiek op dat 1 juli elk jaar een vrije dag moet zijn, niet alleen als je toevallig weekend hebt. #1julivrij

Hoe doe je mee?

1. Upload een foto van jezelf;

2. Download je foto voor op Instagram, of deel je foto direct met filter op de andere sociale media;

Je kan dit bericht gebruiken: “150 jaar na de afschaffing van de slavernij is 1 juli (Keti Koti, Dia di Abolishon) nog steeds geen nationale erkende dag, waarop we vrij zijn. Dit jaar valt 1 juli op een zaterdag, voor velen al een vrije dagMaar ik wil elk jaar vrij zijn op 1 juli, niet alleen dit jaar. Om de slavernij te kunnen herdenken en de vrijheid te vieren, want de gevolgen van het verleden werken nog altijd door in het hedenDoe ook mee, onderteken de brief en deel jouw foto met #1julivrij. Check degoedezaak.org/1julivrij.

DeGoedeZaak roept alle gebruikers van deze tool nadrukkelijk op alleen eigen of rechtenvrije afbeeldingen te gebruiken. Wij zijn niet aansprakelijk voor afbeeldingen die worden gemaakt met niet rechtenvrije afbeeldingen.

Unfortunately your browser does not support canvas.

Let op: op sommige telefoons/tablets moet je de downloadknop twee keer indrukken, of de afbeelding zelf ingedrukt houden om hem te kunnen opslaan.