Ik neem vrij op 1 juli!

Op 1 juli, Keti Koti, herdenken we de afschaffing van de slavernij in 1863 in Suriname en de voormalige Antillen en vieren we de vrijheid. In werkelijkheid werden de tot slaaf gemaakten gedwongen om nog tot 1873 door te werken. De gevolgen van het koloniale verleden werken nog altijd door in het heden en zijn dé oorzaak van de huidige ongelijkheid in de samenleving. Maar na bijna 150 jaar is 1 juli nog steeds geen nationale herdenkings- en feestdag in Nederland, waarop we vrij zijn en hierbij stilstaan. Dit moet veranderen: 1 juli moet een vrije dag zijn! Daarom roepen wij iedereen op om het zelf te doen: neem vrij op 1 juli, en deel de campagne op sociale media!

Hoe doe je mee?

1. Upload een foto van jezelf;

2. Download je foto voor op Instagram, of deel je foto direct met filter op de andere sociale media;

Je kan dit bericht gebruiken: “Ik neem vrij op 1 juli, omdat 1 juli (of wel Keti Koti of Dia di Abolishon) een nationale herdenkings- en feestdag moet worden, waarop we vrij zijn. Om de afschaffing van de slavernij te herdenken en de vrijheid te vieren. De gevolgen van het koloniale verleden werken nog altijd door in het heden. Maar na bijna 150 jaar is 1 juli nog steeds niet officieel erkend. Samen kunnen we dit veranderen. Doe mee, neem ook vrij, totdat we allemaal vrij zijn. En deel een foto van jezelf met #1julivrij. Check www.ikneemvrijop1juli.nl voor meer info.

DeGoedeZaak roept alle gebruikers van deze tool nadrukkelijk op alleen eigen of rechtenvrije afbeeldingen te gebruiken. Wij zijn niet aansprakelijk voor afbeeldingen die worden gemaakt met niet rechtenvrije afbeeldingen.

Unfortunately your browser does not support canvas.

Let op: op sommige telefoons/tablets moet je de downloadknop twee keer indrukken, of de afbeelding zelf ingedrukt houden om hem te kunnen opslaan.